Kandıra Karpuzu' nda Hasat Şöleni Başladı 01 Temmuz 2025, 11:51

Kendine özgü tadı, aroması ve kokusuyla dillere destan olan tescilli Kandıra Karpuzu’nda ilk hasat sezonu başladı.
Kandıra Belediyesi bu yıl Belediye’ye ait 2.880 metrekarelik seranın 2.000 metrekarelik bir alanında coğrafi işaretli Kandıra karpuzu’nun deneme dikimini gerçekleştirmişti.
Kandıra Belediyesi tatafından serada yetiştirilen ve hasat sezonu başlayan karpuzun 12 ton civarında olması ve hasat döneminin Temmuz orttalarına kadar sürmesi bekleniyor.
Tescilli Lezzet Yoğun Talep Görüyor
2021 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi alan Kandıra karpuzu, pembeye çalan rengi ve eşsiz aromasıyla iç piyasada ve çevre illerde büyük ilgi görüyor. Lezzetinin yanı sıra, doğal yetişme koşulları ve sağlıklı üretim teknikleriyle de dikkat çeken bu ürün, bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor.
Başkan Erol Ölmez: “Tarifi Yok, Tatmak Gerekir”
Kandıra Belediyesine ait serada başlatılan ilk hasat esnasında açıklama yapan Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez, “Kandıra karpuzumuzun tadı da, aroması da gerçekten tarif edilemez bir lezzete sahiptir. Bu ürün, Kandıra’mızın topraklarında hayat bulan, yöremize özgü, değerli bir mirastır. Kandıra karpuzu ilçemizin gurur kaynağıdır. Bu yıl da umutla başladığımız sürecin meyvesini topluyoruz. Fidelerin büyümesini sabırla bekledik, gece gündüz çalıştık. Bugün o emeğin karşılığını görüyoruz. Kandıra karpuzunun tadı ve kokusu gerçekten tarif edilemez, mutlaka deneyimlenmesi gereken bir lezzet. Hasadımız bereketli olsun” dedi.
Arılı Sistemle Yenilikçi Yöntemler Devrede
Kandıra Belediyesi’nin bu yıl serada gerçekleştirdiği karpuz üretiminde dikkat çeken bir diğer yenilik ise sera ortamında kullanılan “arılı tozlaşma sistemi” oldu. Sera içerisinde konumlandırılan özel kovanlardaki arılar, gün boyunca çiçekleri ziyaret ederek polen transferi sağlıyor. Bu yöntem, hem ürün kalitesini artırıyor hem de verimi yükseltiyor.
Sırada Yeni Ürünler Var
İlk hasadın ardından, Kandıra Belediyesi’nin seracılık çalışmalarında farklı sebze ve meyve türlerinin ekimine geçileceği belirtildi. Böylece yıl boyunca tarımsal üretim sürdürülebilir hale getirilecek.
Kandıra karpuzu, doğallığı ve eşsiz aromasıyla tüketicilerin gönlünde taht kurarken, üreticisine de yüksek katma değer sunmaya devam ediyor. Kandıra Belediyesi’nin tarıma verdiği destekle bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan bu örnek proje, sürdürülebilir tarımın da başarılı bir örneği olarak öne çıkıyor.
DIĞER HABERLER
-
Başkan Ölmez: “Kandıra'da Ata Sporumuzu Yaşatmaya Devam Edeceğiz”
17 Temmuz 2025, 09:10 -
Başkan Erol Ölmez' “Milletimiz O Gece İstiklaline Sahip Çıktı”
14 Temmuz 2025, 14:47 -
Kırkpınar’dan Sonra Gözler Kandıra Namazgâh Güreşlerinde
11 Temmuz 2025, 17:02 -
Başkan Erol Ölmez, Mahalle Buluşmalarına Hız Verdi
09 Temmuz 2025, 09:43 -
Kandıra Sahillerde Hatalı Araç Parklanması Temizlik Hizmetlerini Zora Sokuyor
08 Temmuz 2025, 11:36 -
Kandıra Belediyesi'nin Düzenlediği Karpuz Tadım Etkinliğine Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi
02 Temmuz 2025, 18:09 -
Kandıra Karpuzu' nda Hasat Şöleni Başladı
01 Temmuz 2025, 11:51 -
İzmit’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yıldönümü Kutlu Olsun
27 Haziran 2025, 09:31 -
Başkan Ölmez ''Keten Bitkisini Yeniden Gün Yüzüne Çıkarmaya Karar Verdik''
20 Haziran 2025, 14:22 -
Kandıraspor U13 Takımı Şampiyonluğu Başkan Erol Ölmez’le Kahvaltıda Kutladı
19 Haziran 2025, 16:56